فهرست مطالب
فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 20 (زمستان 1387)
- تاریخ انتشار: 1387/10/01
- تعداد عناوین: 9
-
صفحه 5
-
صفحه 1با آنکه ارسطو مدون اخلاق فضیلت است، اما تقریر وی از آن تنها تقریر موجود در تاریخ اخلاق نیست. تقریرهای محض کثرت گرا، دینی سکولار، غایت گرا یا ناگرا و تاریخی از جمله تقریرهای مختلفی هستند که همه از حیث محور قرار دادن فضیلت با هم اتحاد دارند. هدف این نوشتارآن است تا ضمن ارائه نظریه اخلاق غزالی به عنوان تقریری دینی از اخلاق فضیلت، به اصلاحاتی که وی از منظری دینی در عناصر گوناگون آن انجام داده بپردازد. روش بررسی توصیفی تحلیلی است. مجموع بررسی انجام شده، نشان می دهد که وی بر آن است تا با افزودن مؤلفه های دینی مانند لزوم تمسک به توفیق و امداد الهی در رعایت اعتدال و حد وسط، تاکید بر فضایل دینی و عرفانی مثل توکل، صبر، عشق به خدا و...، تعریف سعادت حقیقی به سعادت اخروی و در نظر گرفتن شرع و عقل به عنوان معیار اعتدال آن را غنا بخشیده و کاملتر نماید و با اخلاق شریعت مدار سازگار نماید. بنابراین بر طبق آن سازگاری اخلاق فضیلت و اخلاق دینی معنا می یابد.
کلیدواژگان: اخلاق دینی، اخلاق فضیلت، فضایل توفیقی، پرورش ملکات نفسانی -
صفحه 21علم شیمی علاوه بر برخورداری از نقش مؤثر در کلیه شؤون زندگی انسانی، در رشد اقتصادی و سیاسی کشور متکی به منابع طبیعی ایران جایگاه ارزنده ای دارد. از این رو ارزشیابی وضعیت جاری برنامه درسی شیمی به منظور بررسی میزان شایستگی و ارزش آن در تامین نیازهای فردی و اجتماعی کاملا ضروری است.
نتایج مرور منابع در دسترس نشان دهنده تمرکز بیشتر پژوهش های ارزشیابی موجود بر تعیین میزان توفیق برنامه ها بوده تا تعیین ارزش آنها و این وضعیت در ایران به خصوص در ارتباط با درس شیمی کاملا محسوس است. در راستای پر کردن این خلا به ویژه ضرورت دستیابی به الگوهای ارزشیابی مبتنی بر شرایط فرهنگی و فلسفی بومی، هدف این تحقیق تدوین الگوی ارزشیابی برنامه درسی شیمی مناسب برای دوره متوسطه ایران است.
روش پژوهش تفسیری یا به عبارتی بررسی و تحلیل نظری است. در این رابطه از طریق مطالعات تطبیقی با توجه به ماهیت برنامه درسی شیمی و نیز مبانی فلسفی، اعتقادی و خط مشی های آموزش و پرورش ایران وضعیت مطلوب عناصر سازنده برنامه یعنی ملاک ها استنباط شد و اساس طراحی الگوی ملاک محور قرار گرفت. این الگو از نظر شفافیت مفهومی، انطباق با واقعیت، جذابیت ساختاری و از جنبه اقناعی مورد ارزیابی، اصلاح و سرانجام تایید 10 نفر از متخصصان برنامه ریزی درسی قرار گرفته است.
کلیدواژگان: برنامه درسی شیمی، ارزشیابی، الگوهای ارزشیابی، ملاکهای ارزشیابی، ارزشیابی برنامه درسی -
صفحه 49مساله کیفیت همیشه یکی از دغدغه های اصلی جامعه، آموزش عالی و دانشجویان بوده است، اما متاسفانه تاکنون در دانشگاه های ما به کمیت بیشتر از کیفیت پرداخته شده است. هدف اصلی این پژوهش ارائه یک چارچوب نظری برای سنجش کیفیت آموزش رشته های مهندسی در دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه یک است. به همین منظور پرسشنامه 21 گویه ای محقق ساخته با استفاده از چارچوب نظری تحقیق و مصاحبه با دانشجویان بین 469 دانشجو که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده بودند، توزیع گردید. روایی پرسشنامه با نظر متخصصان، تحلیل گویه و تحلیل عاملی و پایایی آن با استفاده از آلفای کرانباخ به دست آمد و نتایج زیر حاصل شد.
با مرور تحقیقات پیشین و مصاحبه با دانشجویان چارچوب نظری برای انجام آزمونهای آماری لازم شکل گرفت. همچنین با استفاده از تحلیل عاملی چارچوب تحقیق شامل ابعاد شایستگی ها، نرم افزار، سخت افزار، محتوا، حل مساله. هر کدام به ترتیب با واریانس های 90/25، 01/3، 22/4، 56/5 و 90/4 شکل گرفت.
تحلیل واریانس طرحهای تکراری با 05/0P< و 127F= نشان داد که از نظر دانشجویان ابعاد به دست آمده در چارچوب با هم متفاوت هستند. به این نحو که بعد سخت افزار بیشترین اهمیت و بعد شایستگی ها کمترین اهمیت را داشت. تحلیل واریانس یکطرفه تفاوت معناداری را بین نظر دانشجویان رشته های برق، شیمی و کشاورزی در مورد ابعاد چارچوب نشان نداد. آزمون خی دو با 05/0P< و مقدار 18/10 نشان داد که چارچوب به دست آمده برای سنجش کیفیت رشته های مهندسی بسیار مناسب می باشد.
کلیدواژگان: مدیریت کیفیت، سنجش کیفیت، آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی، کیفیت آموزش مهندسی و چارچوب نظری -
صفحه 73امروزه نیروی انسانی متخصص و ماهر مهمترین عنصر توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها محسوب می شود. نقش سرمایه انسانی یک کشور در میزان رشد و توسعه اقتصادی آن اهمیتی بیش از گذشته یافته است، بنابراین سرمایه گذاری در آموزش عالی یکی از اساسی ترین راه ها برای دستیابی به توسعه اقتصادی اجتماعی محسوب می شود. با توجه به نقش حیاتی آموزش عالی در تربیت نیروی انسانی، گسترش آموزش عالی به لحاظ کمی و کیفی در کشور ایران که کشوری در حال توسعه است، ضرورتی اجتناب ناپذیر تلقی می شود. هدف کلی این پژوهش، بررسی روند رشد مؤسسات آموزش عالی خصوصی در کشور ایران و مقایسه آن با مؤسسات آموزش عالی دولتی است. این پژوهش از نوع کاربردی و روش تحقیق آن توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش نیز شامل کلیه دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و خصوصی (دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه غیرانتفاعی) کشور ایران است و برای بررسی عمیق آن سرشماری کامل انجام شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در دو دهه اخیر امکانات و بودجه دولتی نتوانسته پاسخگوی این ضرورت باشد، لذا تاسیس، توسعه و تجهیز دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی خصوصی و غیردولتی که بخش اعظم آن را دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل می دهد، مورد توجه ویژه قرار گرفته و رشد چشمگیری نیز داشته است. هم اکنون تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در بخش خصوصی حتی بیش از دانشجویان بخش دولتی است (بازرگان، 2000). به لحاظ وظیفه خطیری که بر عهده این بخش است، دانش دقیق از توانمندی های این بخش و برنامه ریزی برای آینده آن از اهمیتی انکارناپذیر برخوردار است. بنابراین در این پژوهش ابتدا زمینه های ایجاد و روند توسعه آموزش عالی خصوصی در بعضی کشورهای جهان مورد کند و کاو قرار گرفته و سپس با ارائه تاریخچه مختصری از آموزش عالی خصوصی در کشور جمهوری اسلامی ایران، روند رشد مؤسسات آموزش عالی خصوصی و دولتی در آن، بررسی می شود.
کلیدواژگان: مؤسسات آموزش عالی، آموزش عالی خصوصی، دانشگاه غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد اسلامی، رشد آموزش عالی، رشد کمی آموزش عالی دولتی -
صفحه 111هدف از این پژوهش بررسی کیفیت آموزش بزرگسالان مقطع راهنمایی شهر اصفهان و روش پژوهش توصیفی است. ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده در این تحقیق مقیاس اصول یادگیری بزرگسالان گالبریت برای معلمان دانش آموزان بزرگسال و پرسشنامه نظرخواهی از دانش آموزان بزرگسال بود. جامعه آماری تمامی معلمان بزرگسال شهر اصفهان بودند که به عنوان نمونه انتخاب شدند، از 55 نفر نمونه 45 نفر به پرسشهای مقیاس پاسخ دادند. همچنین در این سال480 دانش آموز بزرگسال مشغول به تحصیل بودند که از120 نفر آنان درباره آموزش بزرگسالان نظرخواهی شد. نمره های به دست آمده از پرسشنامه ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (میانگین، فراوانی، نمودار) تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان می دهد که معلمان بزرگسال شاغل به آموزش در مدارس بزرگسالان شهر اصفهان در میانگین برخی از متغیرهای مقیاس اصول یادگیری مانند فعالیتهای دانش آموزمحور، ارزیابی نیازهای دانش آموزان در حین تدریس، توجه به جو کلاس و انعطاف در آموزش، نمرات کمتری را نسبت به هنجار مقیاس گرفتند. نظرخواهی از دانش آموزان نیز نشان دهنده تفاوت آموزش بزرگسالان با آموزش کودکان بود. نتایج تحقیق نشان می دهد که آموزش بزرگسالان در ایران نیاز به تخصصی شدن و توجه بیشتر به اصول آموزشی دارد.
کلیدواژگان: فعالیتهای دانش آموزمحور، آموزش شخصی شده، جو کلاس، انعطاف در آموزش، دانش آموز بزرگسال، اصول یادگیری بزرگسالان -
صفحه 129هدف این پژوهش، شناسایی راهبردهای آموزشی مؤثر در توسعه مهارتهای مورد نیاز دانشجویان مجازی برای بهره گیری از آموزش درون شبکه ای است. سؤال کلی پژوهش این است که راهبردهای آموزشی مؤثر در توسعه مهارتهای هفتگانه (دسترسی یا، روشن بینی یا، برقراری ارتباط یا، تعهد یا، همکاری یا، تفکر یا و انعطاف پذیری یا در فرایند آموزش درون شبکه ای) مورد نیاز دانشجویان مجازی چیست؟ نظر پاسخگویان برحسب متغیرهای تعدیل کننده جنسیت، مدرک تحصیلی و وضعیت تاهل مقایسه شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه استادان رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی منطقه پنج کشور تشکیل می دهند. شیوه نمونه گیری تصادفی ساده است. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از یافته های پژوهشی رنا ام پالوف و کیث پرات بوده که دارای 7 حیطه و 29 گویه است و براساس آلفای کرونباخ ضریب اعتباری معادل 847/0 به دست آمده است. یافته های پژوهش نشان می دهند، از نظر پاسخگویان مهمترین راهبردهای آموزشی مؤثر در توسعه مهارتهای هفتگانه به ترتیب عبارت اند از: به کارگیری نوعی فناوری که از طریق آن می توان اهداف یادگیری را تحقق بخشید، فراهم کردن جو گروهی مساعد که در آن فراگیر در جریان یادگیری احساس راحتی می کند، تشویق فراگیران به مشارکت در تهیه رهنمودهای درسی، نهادینه سازی مهارتهای مربوط به مدیریت زمان، مهیاسازی یک سایت درسی که دانشجویان تکالیف خود را به آن ارسال کرده و به یکدیگر بازخورد ارائه دهند، طرح سؤالاتی برای بحث که موجب تشویق تفکر و یکپارچگی مواد درسی می شود و استفاده از اینترنت به عنوان ابزار و منبع درس و تشویق دانشجویان برای جست وجوی منابع در آن. به طور کلی نتایج آزمون t در خصوص مقایسه نظر پاسخگویان برحسب وضعیت تاهل و سطح مدرک تحصیلی مختلف نشان می دهد که در ارتباط با تاثیر راهبردهای آموزشی در خصوص توسعه مهارتهای هفتگانه یاد شده، بین نظرها تفاوت معناداری وجود ندارد، ولی مقایسه نظر پاسخگویان زن و مرد نشان می دهد که در خصوص راهبردهای آموزشی مؤثر در توسعه مهارتهای هفتگانه، تفاوت معناداری بین آنها مشاهده می شود.
کلیدواژگان: راهبردهای آموزشی، آموزش درون شبکه ای، دانشجوی مجازی، آموزش عالی -
صفحه 149با توجه به نقش بسیار مهم اعضای هیات علمی در تحقق اهداف و رسالتهای دانشگاه، این پژوهش با هدف تدوین شاخص های لازم برای تهیه زیج هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است. روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران گروه، معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال تحصلی 88 87 بود که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی و کاملا هدفمند 60 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای شامل 48 شاخص مربوط به هیات علمی در 5 حوزه فعالیتی بود که براساس نتایج مصاحبه سازمان یافته با صاحبنظران در زمینه امور هیات علمی تهیه شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه براساس نظر متخصصان و کارشناسان مورد تایید قرار گرفت، پایایی این پژوهش زمانی مشخص خواهد شد که این پژوهش به مرحله اجرا برسد. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت تعیین فراوانی و درصد فراوانی پاسخ ها صورت گرفت. براساس نظر متخصصان شاخص هایی که بیش از 50 درصد امتیاز ضرورت را از پرسش شوندگان کسب کرده بودند، برای تدوین شاخص های زیج هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی انتخاب شدند (در مجموع 37 شاخص در 5 حوزه مورد نظر). حوزه های انتخابی شامل جمعیت شناختی اعضای هیات علمی (6شاخص)، حوزه وضعیت استخدامی (4 شاخص)، حوزه فعالیتهای آموزشی (14شاخص)، حوزه فعالیت پژوهشی و توانمندی ها (9 شاخص) و حوزه فعالیتهای خدماتی اجرایی (4 شاخص) بود. به نظر می رسد تهیه زیج براساس این شاخص ها بتواند بخشی از نیازهای اطلاعاتی مدیران را برای تصمیم گیری در امور هیات علمی برطرف کند.
کلیدواژگان: آموزش عالی، دانشگاه علوم پزشکی، برنامه ریزی نیروی انسانی، زیج، شاخص -
صفحه 167این پژوهش به بررسی عوامل افزایش دهنده کیفیت آموزشی رشته های علوم قرآنی از دیدگاه استادان و دانشجویان مؤسسه آموزش عالی آزاد علوم قرآن و معارف اسلامی غدیر پرداخته است. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است و نمونه آماری 11 نفر از استادان و 121 نفر از دانشجویان مؤسسه بود. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته شامل 42 سؤال بسته پاسخ و یک سؤال بازپاسخ (تشریحی) بود که در مطالعه مقدماتی، ضریب اعتبار آن با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ 87/0 برآورد گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از رسم جدولها و نمودارهای فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و آزمون z تک متغیره، آزمون t2 هتلینگ و آزمون t مستقل صورت گرفت. بررسی سؤالات ششگانه تحقیق با استفاده از آزمون z تک متغیره، نشان دهنده تاثیرگذاری قابل ملاحظه عوامل «تناسب برنامه های آموزشی با نیازهای واقعی دانشجویان»، «واجد شرایط بودن استادان»، «در اختیار داشتن تجهیزات مناسب آموزش» و «استفاده از کادر اداری مجرب و متخصص» بر کیفیت آموزشی رشته های علوم قرآنی بود. اما تاثیرگذاری «استفاده از تدابیر تشویقی» و «ارزیابی علمی و مستمر»، کمتر از سطح متوسط ارزیابی شد. همچنین بر اساس نتایج آزمون t2 هتلینگ از دیدگاه استادان، «واجد شرایط بودن استادان» بیشترین تاثیر را در ارتقای کیفیت آموزشی رشته های علوم قرآنی دارد و «ارزیابی علمی و مستمر از دانشجویان» دارای کمترین تاثیر است. اما از دیدگاه دانشجویان، بیشترین تاثیر مربوط به «واجد شرایط بودن استادان» و کمترین تاثیر مربوط به «استفاده از تدابیر تشویقی» است.
کلیدواژگان: آموزش، کیفیت آموزشی، علوم قرآنی
-
Page 1Although Aristotle is a compiler of virtue ethics, his statement is not the only one in ethics history. Pure- plural, religious- secular, extreme or non-extreme and historical statements are among those that have unity in terms of considering virtue as a basis. The aim of this article while presenting Ghazali,s ethical theory as a religious statement from virtue ethics, is to pay attention to revision that he has made from the viewpoint of religion in its various principles. The whole of the review indicates that, his ethics is virtue ethics, but it is perfect. The Research method is to be Descriptive- analytical. he is going to add some religious factors, such as, grasping at divine assistance in observance of the average, interpretation of happiness as an ultimate one, considering the divine law and wisdom as a moderation criterion as well as putting emphasis on religious and mystical virtues like resignation, patience, and deep affection for God,… and make it more perfect and compatible with religious ethics, according to which the compatibility of virtue ethics and religious ethics can be acknowledged.
-
Page 21Along with the rapid changes of sciences, contemporary socities are greatly changing and developing. Meanwhile, no scientific field has changed as much as experimental sciences. To understand how successful it has been the educational system in fulfilling these changes, the outcome of these changes,i.e. new curriculum should be evaluated which should be efficient, precise and scholarly. Here a question is raised and that is “How can the curriculum be evaluated? The main aim of this research is to answer this question concerning the course of chemistry in Iran high schools. Hence, the present paper studies and analyzes the current evolutional models. The result suggest that there ara some deficiencies in these models. Accordingly, the present research tries to offer a more efficient model appropriate for Iran's native culture. This evolutionary model is called criterion- oriented model by which the intrinsic value of chemistry course in Iran high schools can be judged and evaluated.
-
Page 49Quality issues have always been the main problems of students, societies and higher education. Unfortunately, most of our universities attend to quantity rather than quality. The major goal of this research was to present a framework for Measuring the quality of education for engineering courses. There fore a total of engineering students (total population) from Islamic Azad Universities in district # o1 selected by cluster sampling and completed a research constructed questionnaire based the research theoretical framework. The validity and reliability of the questionnaire were calculated by expert consensus, item analysis and Cronbach's Alpha. The analysis of the data gathered revealed the following: Research framework constructed by factor analysis, consist of (competencies, software, hardware, content and problem solving) with variances. Repeated measure meant design showed that there was a significant difference among dimensions and it was shown that the hardware was of paramount and competency was of lesser importance in terms of students. (P>) One way analysis of variance shows no difference among students with different courses and the Chi-square test showed that the framework sought was very suitable for assessing the quality of engineering education in district # o1 Islamic Azad Universities. (P>)
-
Page 73Recently, skilled and specialist manpower is one of the most important parameters in economic and cultural development of countries and the role of human capital at the rate of economic growth and development in a country is higher than euer before. Therefore, one of the most essential ways for achieving social-economic development is investment in higher education. With respect to the vital role of higher education in training of manpower in Iran, likein under developing countries, qualitative and quantitative development of higher education is considered as an unavoidable principle. The main goal of this research is to study the trend development of quantitative private higher education institutions in the Islamic Republic of Iran and compare it with governmental higher education institutions. The present study is an applied one and the research method is survey-descriptive. Statically, population consists of all private and governmental higher education institutions (non-governmental universities, Islamic Azad University) in the Islamic Republic of Iran and to make an in-depth examination and thorough census was conducted. On the other hand, evidence shows that during the two last decades, governmental facilities and budgets could not respond to it. Thus, establishment, development and tooling of private and non-governmental universities and institutes, that the great part of it is Islamic Azad university, attracted considerable attention and growth. Hence Islamic Azad university students outnumber others (Bazargan,). With respect to the sensitive role of this section, careful knowledge about its potentials and as well as planning for the future, is very crucial. Thus, in this research, primarily, the backgrounds of establishment and trend of private higher education development in some countries was discussed and then with the presentation of a short history of private higher education in Islamic Republic of Iran, we investigated the trend of growth in Iranian private and governmental higher education institutes.
-
Page 111The main purpose of the present research is to study Efficient Educational Strategies for developing virtual student's Needed skills for using online education. The general question is what are the Efficient Educational strategies in the seven skills needed for virtual students (Availability or R1, openness or R2, communication or R3, commitment or R4, cooperation or R5, Thinking or R5, and flexibility or R7)?. The population consisted of all Islamic Azad university faculty members in area five. The subject's answers were compared according to variables such as sex, educational document and marriage status. The statistical communities in this research are all of faculty members majoring in computer in Islamic Azad university. The statistical samples were randomly selected. The procedure was a structured twenty-nine item questionnaire prepared by researcher based on the findings of Rena M palloff and keith pratt. The reliability of the questionnaire was estimated 0/847. The research findings revealed that the most Efficient Educations Strategles in developing the sever skills are as follows: Applying technology which can realize learning objectives, preparing a good climate for groups where students are comfortable in learning process, encouraging learner to participate in preparing courses guideline, internalizing skills for time management, preparing an educational site for students to send their homework, and receiving feedback. Designing questions for discussion that encourage students to think, integrate educational materials, use internet as a tool and resource and encourage students to find out any needed resources. Generally speaking the total research findings revealed that there was no significant difference among of the Views of faculty membersin connection with the seven skills mentioned above. But as far as sex is concerned the findings revealed significant difference.
-
Page 129The main purpose of the present research is to study Efficient Educational Strategies for developing virtual student's Needed skills for using online education. The general question is what are the Efficient Educational strategies in the seven skills needed for virtual students (Availability or R1, openness or R2, communication or R3, commitment or R4, cooperation or R5, Thinking or R5, and flexibility or R7)?. The population consisted of all Islamic Azad university faculty members in area five. The subject's answers were compared according to variables such as sex, educational document and marriage status. The statistical communities in this research are all of faculty members majoring in computer in Islamic Azad university. The statistical samples were randomly selected. The procedure was a structured twenty-nine item questionnaire prepared by researcher based on the findings of Rena M palloff and keith pratt. The reliability of the questionnaire was estimated 0/847. The research findings revealed that the most Efficient Educations Strategles in developing the sever skills are as follows: Applying technology which can realize learning objectives, preparing a good climate for groups where students are comfortable in learning process, encouraging learner to participate in preparing courses guideline, internalizing skills for time management, preparing an educational site for students to send their homework, and receiving feedback. Designing questions for discussion that encourage students to think, integrate educational materials, use internet as a tool and resource and encourage students to find out any needed resources. Generally speaking the total research findings revealed that there was no significant difference among of the Views of faculty membersin connection with the seven skills mentioned above. But as far as sex is concerned the findings revealed significant difference.
-
Page 149According to the important role of faculty members in the fulfillment of university mission and goals, the current study is aimed at identifying indicators to develop faculty horoscope in a medical university. In a descriptive survey, all the academic managers of Isfahan Medical University (including vice presidents in education and research, and department heads) participated as purposeful sample (n=), during the academic year. A questionnaire was developed based on the structured interview with experts in faculty member affairs which organized proposed indicators of faculty in five areas. Its content and face validity was approved by expert panel. The percent age of responses to each item was calculated. According to the expert idea, items with more than agreement on the necessity were proposed to be included in faculty description (indicators in five areas). areas were: faculty demography (indicators), employment status (four indicators), educational activities (indicators), research activities and capabilities (nine indicators), and administrative activities and services (four indicators). It seems that developing a faculty description including the proposed indicators could meet at least some information needs of academic managers in decision- making for faculty affairs.
-
Page 167This study deals with factors enhancing the quality of teaching Quranic Sciences as seen by the instructors and students of Qadir Higher Education Institute of Quranic Sciences and Islamic Ethics. The research method is descriptive and measurmental. The statistical population comprised 11 instructors and 121 students. The instrument was a researcher-made questionnaire containing 42 close-response questions and one open-response question whose validity coefficient was estimated at 0.87 using the Cornbach α. The analysis of the data was done at two levels of descriptive and presumptive statistics through drawing tables, frequency graphs, percentage, mean, digression, single-variable z-test, Hotelling t2 test, and independent t test. On studying six sets of questions in the questionnaire single-variable z test, it was found that these factors were highly effective in the quality of education of Quranic sciences: Harmony between educational programs and the student's actual needs, qualified instructors, availability of educational facilities, and hiring experienced and qualified staff. The effectiveness of using motivational strategies, and constant evaluation of the students stood lower than the average. Also, based on the results of Hotelling t2 test, in the views of the instructors, qualified instructors had the highest and constant evaluation of the students the lowest influence, whereas in the views of the students, qualified instructors had the highest effectiveness whereas using motivational strategies had the lowest impact.